fredag 25. mars 2011

Uke 2 - Hva og hvordan

Nå har den andre av de fire ukene gått forbi, og jeg har kommet temmelig godt i gang med analysen - selv om jeg ikke har skrevet ett eneste ord. Arbeidsmåten jeg har brukt går på å starte helt fra bunnen av og sluke opp all informasjon, før jeg legger alt på papiret.
Jeg har brukt denne uka på å lese heftet vi fikk utlevert, funnet rene fakta om serien i seg selv, og hvilke kriterier den har fått. I tillegg har jeg lett meg fram til flere modeller for oppbyggingen av en analyse og har brukt en del av punktene til vurdering og analysering av TV-serien jeg har valgt. Til tross for at det er en analyse av en TV-serie, så har jeg bare brukt modeller for filmanalyser.

mandag 21. mars 2011

Uke 1 - Skalpeller og blodsprut

Da har vi i TAF-klasse 3BT1 fått i oppgave å lage en filmanalyse av en amerikansk TV-serie, hvor det er stilt krav til at den valgte TV-serie har sin opprinnelse før tusenårsskiftet. I tillegg må TV-serien være type seriøs, framfor TV-serier som er basert på ren humor og ingen direkte sammenheng mellom episodene.

Før jeg fikk mer forståelse for hva dette innebar, var jeg med en gang fast bestemt på å analysere den kjente TV-serien ”South Park”. Grunnlaget for det var så enkelt som at jeg elsker serien, syk humor og jeg har sett hver eneste episode fra de 14 sesongene. Senere fant eg ut at denne TV-serien stridde mot alle de spesifikasjoner som var satt krav på.

Etter mange anbefalninger fra venner, samt med tanke på at jeg har store ønsker om å utdanne meg til lege, endte jeg opp med TV-serien ”Grey's Anatomy”. – Jeg så piloten(Den aller første episoden) her om dagen, og ”so far so good”. Beslutningen min lander på å analysere piloten og for øvrig trekke nyttig fakta fra andre episoder i den første sesongen, dersom jeg ser dette fordelaktig.

I filmanalysen vil jeg gå til grunnen og analysere TV-serien til beste evne hvor jeg blant annet skal ta for meg problemstillinger som:
-           - Årsak til popularitet
-           - Utvikling av karakter
-           - Hvordan serien utvikler seg
-           - Emosjonell og sosial realisme
-           - Underliggende tema
-           - Bruk av musikk