mandag 24. oktober 2011

søndag 3. april 2011

Uke 3 - På god vei

Da har jeg kommet langt at jeg kan kalles helt ferdig! Etter å lest mye fakta og proppet hodet fult av informasjon var det bare å hive alt ned på papir, og det gikk unna som bare det! Jeg fulgte noen modeller for filmanalyser for å få plassert all informasjonen riktig. deretter så jeg episoden jeg skulle analysere, altså piloten, omtrentlig 5 ganger for å finne enda mer informasjon som blant annet underliggende tema, moralsk budskap, personkarakteristikk, filming, spenningskurve og mye annet. Så skrev jeg jo så klart alt det også ned på papir med en overkommelig sammenheng. Derpå fullførte jeg ganske raskt lysbildepresentasjonen og nå gjenstår bare innspillingen før jeg er fullstendig ferdig!

fredag 25. mars 2011

Uke 2 - Hva og hvordan

Nå har den andre av de fire ukene gått forbi, og jeg har kommet temmelig godt i gang med analysen - selv om jeg ikke har skrevet ett eneste ord. Arbeidsmåten jeg har brukt går på å starte helt fra bunnen av og sluke opp all informasjon, før jeg legger alt på papiret.
Jeg har brukt denne uka på å lese heftet vi fikk utlevert, funnet rene fakta om serien i seg selv, og hvilke kriterier den har fått. I tillegg har jeg lett meg fram til flere modeller for oppbyggingen av en analyse og har brukt en del av punktene til vurdering og analysering av TV-serien jeg har valgt. Til tross for at det er en analyse av en TV-serie, så har jeg bare brukt modeller for filmanalyser.

mandag 21. mars 2011

Uke 1 - Skalpeller og blodsprut

Da har vi i TAF-klasse 3BT1 fått i oppgave å lage en filmanalyse av en amerikansk TV-serie, hvor det er stilt krav til at den valgte TV-serie har sin opprinnelse før tusenårsskiftet. I tillegg må TV-serien være type seriøs, framfor TV-serier som er basert på ren humor og ingen direkte sammenheng mellom episodene.

Før jeg fikk mer forståelse for hva dette innebar, var jeg med en gang fast bestemt på å analysere den kjente TV-serien ”South Park”. Grunnlaget for det var så enkelt som at jeg elsker serien, syk humor og jeg har sett hver eneste episode fra de 14 sesongene. Senere fant eg ut at denne TV-serien stridde mot alle de spesifikasjoner som var satt krav på.

Etter mange anbefalninger fra venner, samt med tanke på at jeg har store ønsker om å utdanne meg til lege, endte jeg opp med TV-serien ”Grey's Anatomy”. – Jeg så piloten(Den aller første episoden) her om dagen, og ”so far so good”. Beslutningen min lander på å analysere piloten og for øvrig trekke nyttig fakta fra andre episoder i den første sesongen, dersom jeg ser dette fordelaktig.

I filmanalysen vil jeg gå til grunnen og analysere TV-serien til beste evne hvor jeg blant annet skal ta for meg problemstillinger som:
-           - Årsak til popularitet
-           - Utvikling av karakter
-           - Hvordan serien utvikler seg
-           - Emosjonell og sosial realisme
-           - Underliggende tema
-           - Bruk av musikk

onsdag 23. februar 2011

Forskjellene på klassisisme og romantikk.

Hva er de største og viktigste forskjellene mellom disse to periodene i litteraturhistorien? Diskuter i par og lag en liste på 8 - 10 punkter. Skriv et blogginnlegg.


blogginnlegg here we go!





Klassisismen og Romantikken var igrunn to helt ulike tidsepoker, som hadde helt ulike synspunkt og utgangspunkt for blant annet litteratur og kunst. Klassisismen er betegnelsen på en periode som var på 1700-tallet og plasseres gjerne i opplysningstiden. Romantikken derimot varte fra slutten av 1700-tallet og til midten av 1800-tallet. Det er heller vanskelig å si nøyaktig hvor lenge denne perioden varte ettersom det varierte fra sted til sted.

Klassisismen
  • Fant sine forbilder og sin inspirasjon i klassisk romersk og gresk oldtid.
  • I denne tiden var beherskelse, orden og klarhet viktige stikkord. troen på fornuft
  • Her var det strenge regler for hvordan litteraturen skulle skrives; enhet i tid, sted og handling. det skulle skrives en sammenhengende, avsluttende historie som skulle foregå på ett steg og ikke strekke seg over mer enn en dag.
  • kjærlighet og lyst blir sett på som noe truende for klassisismens fornuft og moral. Derfor var følelser utelatt, selv om sterke følelser "ulmet" under overflaten i språket
Romantikken
  • Knyttes til ridderdiktingen på 1100-tallet
  • Folket lengtet etter andre sider ved menneskelivet - det som hadde med indre følelser å gjøre
  • her var det generelt sett følelser alt omhandlet. samt glede over naturen, sans for det enkle og folkelige, lengsel etter det som fantasien kunne skape og som slett ikke alltid stemte med fornuften.
  • kunsten skulle være særegen og original

Kilder:


Boka: Panorama - Norsk Vg2 Studieforberedende